Преминаването на колумбиеца Радамел Фалкао от Монако в Манчестър Юнайтед под наем през 2014 г. остава обгърнато в потайности. Според "Уикилийкс" сделката през 2014/2015 г. е съдържала някои нередности, като това да се платят 4,5 млн. евро на "монегаските" чрез тайна сделка.

От Юнайтед са пожелали да платят допълнителни 4 млн. евро (общо 10 млн. евро официални по сделката), ако финишират сред първите четири тима в края на въпросния сезон. Според правилата във Франция този бонус е позволен. 

Притеснително обаче е друго. Двете страни са сключили два контракта - един официален и един фиктивен. При първия Юнайтед плаща 6 млн. евро по сделката за наема, а при втория 4,5 млн. евро, за да се състои приятелски мач срещу Монако през юли 2015 г. 

В този фиктивен договор става ясно, че дори и срещата да не се играе, англичаните трябва да платят съответната сума. В крайна сметка двубоят не се състои, тъй като "червените дяволи" са на турне в САЩ в този период.

Всичко сякаш се прави с идеята да не се осчетоводяват споменатите 4,5 млн. евро.

След едногодишен престой на "Олд Трафорд" (26 мача, 4 гола), Фалкао премина в Челси също под наем. В момента той отново се подвизава в Монако.