Полузащитникът Андер Ерера потвърди, че вицепрезидентът на клуба – Ед Уудуърд, е главният виновник за неговото преминаване в Пари Сен Жермен. Бордът на „червените дяволи” е отклонило да разреши различията с халфа, който е преценил да премине във френския клуб след това.

Мениджърът на отбора Оле Гунар Солскяер е желал да запази испанеца на „Олд Трафорд”, но шефовете на клуба не са искали да удовлетворят претенциите на бившия халф на Атлетик Билбао. 29-годишният Ерера, който изигра 189 мача за Манчестър Юнайтед, е изразил гласно желанието си да остане при англичаните, след като е изградил специална връзка с феновете на отбора.

Все пак Ерера оформи много добра сделка с Пари Сен Жермен, присъединявайки се към шампиона в Лига 1. Там той ще получава по 330 хиляди евро седмична заплата.

„Не искам да говоря за миналото, но имаше разминавания в моите виждания и тези на шефовете в Юнайтед. Сега съм много щастлив и благодаря на Оле Гунар Солскяер и феновете. Треньорът направи много за мен да остана, но нещата не се случиха. Предложението от Юнайтед дойде късно, а аз вече бях взел решение да подпиша с ПСЖ и да играя в Париж”, коментира Ерера пред Marca.

Опитите на Солскяер да възстанови позициите на Ман Юнайтед продължават, след като норвежецът привлече за 18 милиона паунда звездата на Суонси Сити Даниел Джеймс и за 50 млн. Аарън Уан-Бисака от Кристъл Палас.