Ромелу Лукаку призова Манчестър Юнайтед да реши бъдещето му, след като белгийският национал отбеляза на два пъти във вратата на Шотландия в квалификация за Евро 2020.

26-годишният нападател вкара 12 гола във Висшата лига през изминалия сезон, но вече има 48 за представителния тим след дубъла му срещу британците, който ги остави начело на група I.

Агентът на Лукаку, Федерико Пасторело, заяви за Sky Sports по-рано през април, че бъдещето на клиента му ще бъде решено в края на сезон 2018-2019 като според информациите в медиите, един от фаворитите за подписа му е Интер.

Запитан относно това дали ще бъде играч на Юнайтед и през следващия сезон, Лукаку отвърна: „Зависи от клуба. Той трябва да излезе с официални изявления. Не съм тук, за да подсилвам дадени слухове. Аз просто си върша работата на терена.“

Лукаку се присъедини към Юнайтед от Евертън през 2017 година под ръководството на Жозе Моуриньо в сделка на стойност 75 млн. паунда и все още има три години от настоящия си договор на „Олд Трафорд“.

Но Маркъс Рашфорд бе предпочитаният избор в центъра на атаката на Оле Гунар Солскяер.

Ромелу Лукаку пък засили спекулациите за евентуален трансфер в Интер с изказването си, че преминаване в Серия А би било „сбъдната мечта“.

Въпреки че не изигра най-добрия си сезон с екипа на „червените дяволи“, белгиецът вкарваше средно по гол на всеки два мача, с което се нареди като 12-то най-добро постижение сред реализаторите в Премиършип през изминалата кампания. /БГНЕС