Белгийската машина за голове Ромелу Лукаку е една от звездите на UEFA EURO 2020. След чудесния сезон с Интер, сега мощният таран дърпа и „червените дяволи“ напред. Но не всичко в кариерата му е цветя и рози.

„Дали съм имал психически проблеми? Да, докато бях в Манчестър Юнайтед през 2018 година имах някои проблеми. Много скоро ще говоря за това“, призна Лукаку.

„Критиките? Честно казано, не ми пука за тях. Работата ми е тази, която показва моя манталитет. Винаги се опитвам да се усъвършенствам. Забравете за индивидуалните награди. Играя, за да печеля титли“, продължи той.

Gulliver/GettyImages
81 снимки

Лукаку говори и за връзката си с френската легенда Тиери Анри. Както е известно, великият нападател е асистент на Роберто Мартинес в националния тим на Белгия.

„Откакто работим заедно, мисля, че подобрих играта си два пъти. Правя много повече, отколкото си мислех, че мога. Дължа много на Анри. Тити е това, от което се нуждая. Но не само аз - целият екип се възползва от неговите съвети“, обяви белгиецът.

Накрая той разкри някои от своите футболни предпочитания:

„Най-добрият халф в света? Кевин де Бройне, без съмнение. Бих искал да играя с него в Андерлехт. Най-трудният защитник, с когото съм се изправял? Венсан Компани. Той ме познава добре“, завърши Лукаку.