Нападателят на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд е изваден от предварителния състав на Англия за Европейското първенство заради отворила се стара контузия, обявиха от клуба му. Грийнууд беше част от групата от 33 футболисти, които бяха обявени през месец май. Мениджърът Гарет Саутгейт трябва да я свали до 26, а някои футболисти също вече не са част от тима.

От Юнайтед уточниха, че Грийнууд не е успял да се възстанови напълно от травмата, която не му позволи да участва в Европейското първенство за младежи до 21 години през март. И сега тя му прави нови проблеми.

"Изявите му по терените с екипа на Юнайтед се управляваха внимателно от треньорите и лекарите, за да се запази възможността да играе във важните мачове във Висшата лига и в турнира Лига Европа, обясняват от Червените дяволи.

"Но по-нататъшното участие в срещи и то в такива на високо ниво като Европейското първенство няма да бъдат от полза за Мейсън и той ще остане в Юнайтед за допълнително лечение и подготовка за новия сезон", казват още от клуба му.

Англия може да играе пред своя публика почти през цялото време на пръснатото по целия континент Европейско първенство, тъй като група D предлага три мача за тях на "Уембли", както един полуфинал и финалната среща. В групата им са още Хърватия, Шотландия, Чехия, а последните им две проверки преди началото са с Австрия и Румъния в неделя.