Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд е аут от състава на британците за откриващата европейска квалификация срещу Чехия в петък. Младият стрелец пропусна заниманието на „трите лъва” в четвъртък, а проблемът е в глезена му, като селекционерът Гарет Саутгейт оповести тази вест.

Групата на Англия се изясни след напускането на Рубен Лофтъс-Чийк, Джон Стоунс, Фабиан Делф и Люк Шоу и Трент Александър-Арнолд, които също са с травми.

„Той бе с нашия медицински щаб през цялата седмица. Опитахме се да го интегрираме в тренировъчния процес, като го натовахрвахме. Стана ясно обаче, че не е готов за нашите мачове, така че го пратихме обратно в клуба му. Аут ще е за следващите два мача”, сподели Саутгейт.

Селекционерът на „трите лъва” вярва, че някой между Джейдън Санчо и Калъм Хъдсън-Одой ще се справи добре и ще направи пълен дебют за страната си на квалификациите.

„Бяхме разбрали, че Маркъс няма да е в групата, а това е чудесна възможност за другите да се включат и да помогнат на отбора. Развълнувани сме. Да, загубихме някои футболисти, но има други, които да ги заменят. Гледаме като отбор на нещата”, допълни Гарет Саутгейт.

Рашфорд тренира самостоятелно от основния състав на Англия на „Сейнт Джорд Парк”. Травмата, която мъчи Рашфорд, я получи по време на нулевото равенство срещу Ливърпул в края на месец февруари

Англия се намира в група А, където е изявен фаворит за преминаването към груповата фаза на UEFA EURO 2020. Полуфиналистът от Мондиал 2018 е в една група с родните национали, Чехия, Черна гора и Косово.