През изминалата събота Димитър Бербатов се завърна в родния Благоевград, за да представи първата си и единствена автобиография "По моя начин". Така той даде старт на националното турне, посветено на книгата. 

Преди да влезе в книжарницата, голмайстор №1 в България се върна към детските спомени и дори ги сподели с милионите си последователи в социалните мрежи, показвайки на феновете родния си блок и пространството край него, изиграло важна роля в развитието му.

След това Бербатов се отправи към книжарницата, пред която го чакаше дълга опашка от търпеливо чакащи почитатели, сред които десетки деца от различни възрастови групи от футболната школа на Пирин, от която тръгва по своя път към върха една от най-ярките български футболни звезди.

С думи като "Благодарим Ви, че вкарахте целия град в книжарницата" и "Искам да бъда като теб" премина близо петчасовата среща, а около 400 благоевградчани си тръгнаха с автобиографията "По моя начин" в ръка.

"Книгата "По моя начин" е своеобразна школа. Който я прочете, ще открие вижданията ми за футбола, важните послания, пътищата, които водят от ритането на вратата на гаража под блока до успеха. Това, разбира се, е моят начин. Аз разказвам за моя път от родния Благоевград напред и нагоре."

"Начинът може да не е валиден за всеки, но всеки може да прочете и да вземе това, което прецени, да го приложи за себе си в опита си да успее в своя живот. Аз казвам моята истина и моя начин, всеки може да прецени дали това е и неговият начин", каза още Бербатов.

Националното турне на "По моя начин" продължава в още пет града – Велико Търново, Русе, Варна, Бургас и Пловдив и ще завърши с отворена среща със студенти и почитатели в Софийски университет "Свети Климент Охридски".

За цената на успеха и за пътя към "Театъра на мечтите" – за всичко това двукратният шампион с Манчестър Юнайтед ще разкаже от 19:00 ч. на 17 декември в аудитория 272, Северно крило на СУ "Св. Климент Охридски" в своеобразна дискусия с дошлите.