Защитникът на Фейенорд Тайрел Маласия може вече да се счита за ново попълнение на Манчестър Юнайтед. Поне това твърди нидерландският журналист Марсел ван дер Краан пред "Де Телеграф".

Според него двата клуба вече са договорили всички детайли по сделката, която може да бъде обявена всеки момент. Играчът е предпочел предложението на "червените дяволи" пред това на Лион.

"Сделката е финализирана. Вчера той уточни личните си условия. Преговорите не бяха сложни, защото играчът вече знаеше какви условия му предлагат от Лион и от Манчестър трябваше просто малко да повишат офертата. Смятам, че той ще се справи великолепно там, защото стилът му пасва отлично на английския футбол с неговия динамизъм, борбеност и физическа сила. Въпреки че Тайрел не е много висок, той е топ футболист. Когато даден играч разбере, че Манчестър Юнайтед го иска, той отива там, а не в Лион", заяви Ван дер Краан.

За подобно нещо призна и директорът на ротердамци Франк Арнесен: "Вече има споразумение между двата клуба, като чакаме само решението на Тайрел. Ако той каже "да", трансферът ще се случи веднага".

Маласия е продукт на школата на Фейенорд, като тренира в клуба още от 9-годишен. Постепенно той се изкачва до първия отбор, като дебютира през 2017 година. До момента левият бек има 136 мача, 4 гола и 10 асистенции за ротердамци.