Централният защитник на Англия Хари Магуайър постави максимално висока цел пред тима след старта на квалификациите за Евро 2024. Магуайър е основен играч в състава на селекционера Гарет Саутгейт, който достигна полуфинал и четвъртфинал на последните две световни първенства, а на Евро 2020 загуби във финала.

Gulliver/GettyImages
75 снимки

„Вярвам, че имаме играчите, за да спечелим трофея. Настройката ми е, че всичко друго освен титла е провал. Вече на три големи турнира сме толкова близо. Разбира се, първо трябва да излезем от тежка група в квалификациите, но постигнахме страхотен резултат в Италия. Намираме се в добра ситуация“, коментира Магуайър, след като в четвъртък Англия взе гостуването си на Италия с 2:1.

„Тези големи турнири се решават от много малки детайли. Мисля, че играхме много добре на Световното и в крайна сметка отпаднаха от силния отбор на Франция. Така че работим върху това. Имаме много талантливи и млади играчи“, допълни бранителят на Манчестър Юнайтед, който е резерва в своя клуб, но продължава да се радва на доверието на Саутгейт.