Един от най-популярните футболни агенти в света Мино Райола попадна в полезрението на Football Leaks. От поредните разкрития става ясно какви комисионни е взел импресариото, при това само за една от ключовите си сделки с нашумели футболисти.

Агентът сумарно е получил от клубовете 49 милиона евро за трансфера на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед през 2016 година.

Ръководството на Старата госпожа е заплатило на Мино Райола 27 милиона евро за сключената сделка. Двете страни са имали договор, според който импресариото ще получи 18 милиона евро, ако успее да продаде френския национал за 90 милиона евро и по 3 милиона евро за всеки следващи 5 милиона, които бъдат добавени към цената на футболиста. Стойността на трансфера на Пол Погба достигна 105 милиона евро, поради което Мино Райола се облагодетелствал с 27 милиона евро.

За същата сделка агентът прибрал 22 милиона евро от Манчестър Юнайтед.

От ФИФА дори провели вътрешно разследване за този трансфер, като комисията препоръчала санкции да бъдат наложени на участниците в сделката. След това обаче ръководството на ФИФА игнорирало тези препоръки.

От публикациите на Football Leaks става ясно, че агентът не успял да докаже отсъствие на конфликт на интереси при този трансфер, с което самият той е нарушил правилата на ФИФА, както и на Великобритания.