Нападателят на Бенфика Жоао Феликс прати информациите за негов трансфер в Манчестър Юнайтед в „кошчето за боклук”. 19-годишният стрелец на португалския тим потвърди, че се чувства щастлив в Лисабон и не мисли за трансфер.

Феликс има основна роля в състава на наставника Бруно Лаже, като има 12 гола и шест асистенции във всички надпревари през този сезон. Въпреки че има клауза от 120 милиона евро в своя договор, Феликс е обект на голям интерес от английския тим.

„Моята мечта е била винаги да играят за голям отбор в голяма надпревара. Но аз съм в Бенфика, а това е точно такъв отбор, който е един от най-големите в Европа. Не мисля за трансфер никаъде другаде”, довери Феликс пред репортери.

Запитан дали не смята, че неговата клауза в договора е „луда”, той отговори: „Може би, да. Не разбирам от пазара във футбола и цените. Тези неща са за агентите и президентите, а аз просто трябва да играя”, лаконично завърши младокът на Бенфика. Преди да пристигне в Бенфика Феликс е играл в академиите на Порто и Падроензе, след което акостира в Лисабон през 2016-а година.