Шампионът в Лига Европа от 2017 година Манчестър Юнайтед елиминира австрийския ЛАСК Линц след 2:1 в реванш от 1/8-финалите на втория по сила европейски клубен турнир на "Олд Трафорд". По този начин "червените дяволи" се класират за следващата фаза след общ резултат 7:1 и в понеделник ще се изправят срещу Копенхаген, който по-рано днес отстрани Истанбул Башакшехир. 


В 4-ата минута Мата спринтира по десния фланг и опита центриране в наказателното поле към Игало, но противников играч изби в корнер. След изпълнението му Хари Магуайър се извиси над всички и стреля с глава, но над вратата.

В 9-ата минута гостите стигнаха до първия си ъглов удар. Фосу-Менса изчисти центрирането на първа греда в нов корнер. При новото статично положение се получи разбъркане, след което Андраде бе най-съобразителен, намирайки топката с глава, но опитът му срещна горната греда на Ромеро.

В 17-ата минута Михорл намери от място коженото кълбо с левия крак, но шутът му мина високо над вратата.

В 25-ата минута австрийците изпълниха свободен удар, но той не доведе до нищо опасно, след като срещна стената.

3 минути по-късно Ренер центрира остро от лявото крило към Рагуц, който я засече по чудесен начин, но въпреки това топката излезе в аут.

При ответната атака домакините спечелиха корнер, при който отново Магуайър бе над всички, но отново изпрати удара си над горната греда.

Секунди след това отново Рагуц създаде проблеми за "червените дяволи", след като шутира силно от дистанция и принуди Серхио Ромеро да спаси.

В 37-ата минута Визингер спря опасна атака на Юнайтед, след като Лингард изведе Даниел Джеймс отдясно, но австрийският защитник на гостите се намеси чудесно и изби в ъглов удар. След него обаче защитата се справи с опасността.

В 50-ата минута отново Лингард създаде положение за своя отбор. Англичанинът получи топката пред наказателното поле от Хуан Мата и моментално я отклони към Одион Игало, който се обърна и отправи изстрел, но твърде слабо и в ръцете на Шлагер.

5 минути по-късно Брендън Уилямс нахлу по левия фланг в пеналтерията и опита прострелно подаване по земя, но не успя да намери нито един свой съотборник.

Ранфтъл отговори с пас по въздух отдясно, но топката бе изкарана в корнер. След него тя бе изчистена слабо и Визингер се възползва по перфектния начин, откривайки резултата в полза на своя отбор след удар с десния крак в левия ъгъл на Ромеро.

След по-малко от 2 минути Джеси Лингард бе възнаграден за активните си действия от началото на мача. Пас с едно докосване от центъра, дело на Мата, изведе крилото на "червените дяволи" сам срещу Шлагер, който безпроблемно върна паритета в резултата.

В 84-ата минута Чонг намери Перейра отляво, бразилецът направи опасен рейд чрез финтове в наказателното поле и опита пас от аутлинията, но не успя да намери никого.

4 минути след влизането си в игра Антони Марсиал изведе англичаните напред, след като Хуан Мата подаде на французина на границите на наказателното поле и девятката на "червените дяволи" хладнокръвно матира Шлагер с прецизен удар в десния му ъгъл.


Манчестър Юнайтед - ЛАСК Линц 1:1

0:1 Визингер 55'

1:1 Лингард 57'

2:1 Марсиал 88'

 

Стартов състав на Манчестър Юнайтед: Ромеро, Фосу-Менса (85' Менги), Байи, Магуайър, Уилямс (72' Чонг), Фред (64' Перейра), Мата, Мактоминей, Лингард (64' Погба), Джеймс (84' Марсиал), Игало.

Стартов състав на ЛАСК Линц: Шлагер, Андраде (80' Филипович), Траунер, Визингер, Ренер, Михорл, Холанд, Ранфтъл, Балич (65' Райтер), Рагуц, Фризер.