Световната икономика в последните години преживя криза, но не и световният футбол. Него криза не го лови. Ако възникне нужда от пари, насреща са арабските шейхове и руските олигарси. И докато доста държави се гърчат от финансов недостиг и рестрикции, топ-клубовете богатеят. И никнат като гъби нови подобни.

Към традиционните имена като Барселона, Реал, Манчестър Юнайтед, Байерн, в последните години се присъединиха малко или много по „изкуствен“ път тимове като Челси, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен.

Новата футболна „акула“ пък идва от една от най-малките страни на Стария континент – Монако. Зад местния едноименен клуб обаче се крие поредният руски кандидат за слава – Дмитрий Риболовлев. Трансферните бомби гърмят една след друга в Княжеството, а сред замесените имена е и нашият Митко Бербатов.

Запознати твърдят, че босът Риболовлев ще лови риба в неограничени количества това лято, затова и няма таван на трансферните пари в клуба. Сметките общо показват, че това лято ще се похарчат 5 милиарда евро за футболни сделки, свързани с местене на играчи.

Цинично е на фона на всичко, което преживява светът, но е факт. Само нека да не ми говорят за криза. Не и във футбола!