Приятелската среща между Манчестър Юнайтед и Лийдс Юнайтед в Австралия бе помрачена от здрав бой по трибуните между фенове. Двата отбора се срещнаха в Пърт на „Оптъс Стейдиъм”, когато по време на мача историческите съперници се срещнаха на терена и по трибуните.

На видеа в интернет се вижда как фен на Ман Юнайтед удря в челюстта привърженик на Лийдс в края на мача, когато резултатът е 4:0 за „червените дяволи”. След това той бива свален на земята, след което фен на Лийдс започва да го бие, докато той е на пода. Видеото се появи първо в австралийския сайт Perth Now, в което се твърди, че жените по трибуните са започнали да крещят жестоко, когато неприятностите са започнали.

Привърженик на Ман Юнайтед – Катлин Роуз, потвърди, че проблемите са започнали, когато фенове на Лийдс са решили да се преместят в секцията с фенове на отбора на Оле Гунар Солскяер.

„Аз лично не бях изплашен, но жените около мен крещяха, а полицията реагира бързо. Те отведоха няколко фена навън в самия край на мача”.

Друг фен на „червените дяволи” каза, че семейството му се е наслушало на редица псувни от фенове на Лийдс в хода на дуела между двата тима. „Седяха вдясно от нас. Ние приехме това, знаейки колко голямо е съперничеството между двата тима, но псувните полетяха още на мига. Имаше много родители с малки деца, които бяха под 10-годишна възраст. Мой приятел се обърна към тях и ги помоли да замълчат, а те го удариха в лицето. Страх ме беше за мен. Казаха ни – „Ако не ни харесвате, може да си го на**кате””, продължи фенът на Манчестър Юнайтед.

Все пак полицията в западния австралийски град не е установила криминални прояви и по всяка вероятност феновете няма да бъдат съдени.