Футболният свят вече знае името на най-скъпия защитник в света – Хари Магуайър. Цифрата е умопомрачителна – 85 милиона паунда. Това обаче едва ли е проблем за новото попълнение на Манчестър Юнайтед, който можеше да бъде много добър счетоводител днес, поне според твърденията на негов учител.

Какво не знаем за Хари Магуайър?

Той посещава католическата гимназия „Сейнт Мери” в Честърфилд, където се откроява сред останалите с ученолюбието си. Според учителите му той е бил много старателен и полагал грижи за образованието си. Правил е всичко, което се е изисквало от него, без да задава въпроси.

Хари Магуайър е бил отличник. Много високи оценки е имал по математика. Според учителя му от онези години защитникът е можел да продължи образованието си в бизнес посока, или вероятно е можел със замах да стане счетоводител.

Въпреки че избира футбола, Хари Магуайър е бил обещаващ атлет като цяло – отдавали са му се спортове като лека атлетика, ръгби, тенис на маса.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Unicorn champ 🥇🏆🦄 #NationalUnicornDay

Публикация, споделена от Harry Maguire (@harrymaguire93) на

Хари Магуайър се връща редовно у дома. Говори с децата, среща се с бившите си учители.

Футболът обаче е семейно наследство в клана Магуайър.

Защитникът има брат, на 27 години, Джо, който също е футболист, макар и в ниските дивизии. Хари Магуайър има още един брат (22 години)  и сестра – Дейзи (19 години).

Като млад се възхищава на Джон Тери и Рио Фърдинанд.

Извън терена Хари Магуайър е тих, не споделя много за личния си живот. Той се среща с красивата Фърн Хокинс, завършила физиотерапия. Двамата често позират за любовни селфита, но самият футболист отклонява вниманието от себе си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy birthday @_fernhawkins I love you ❤️💑💥

Публикация, споделена от Harry Maguire (@harrymaguire93) на

През април двойката получи най-големия си подарък – станаха родители на момиченце.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STK 🍸❤️

Публикация, споделена от Harry Maguire (@harrymaguire93) на