Едвин ван дер Сар вярва, че Манчестър Юнайтед може да се противопостави сериозно на градския съперник – Манчестър Сити, след като закупи три нови попълнения през този трансферен прозорец.

Юнайтед завърши на второ място в Премиър лийг, на 19 точки зад първенеца Сити, който изигра брилянтна кампания.

„Може би сега е малко по-трудно. Парите навлязоха много сериозно в играта. Другите отбори също са силно конкурентни, но все пак големите отбори инвестират повече от останалите”, каза легендарният страж на Манчестър Юнайтед.

„Надявам се Юнайтед да настигне, и задмине Сити. С две-три нови попълнения мисля, че това ще стане факт. Тази година взехме сребърните медали и загубихме финала за ФА Къп. Смятам, че с някой правилни хода на пазара, нещата ще бъдат много добре следващия сезон”, заяви Ван дер Сар.

Запитан на въпрос, дали харесва стилът на игра на „червените дяволи”, след като начело на отбора застана Жозе Моуриньо, холандецът отговори: „Аз имам известни предпочитания за стил на игра, но това е лично мое виждане. На терена всичко зависи от мениджъра, неговото мнение и неговия подход. Ако има резултати, няма кой да го съди”, завърши четирикратният шампион с Манчестър Юнайтед.