Футболният великан  сър Алекс Фъргюсън е „избегнал куршум”, след като оцеля от мозъчния кръвоизлив, застрашил живота му преди месец и половина. Това разкри източник от семейството на именития треньор пред „Дейли Мейл”.

Преди 6 месеца лекарите изписаха 76-годишният шотландец от болницата, където бе опериран по спешност. По онова време най-близките хора на специалиста сведоха до минимум публичната информация около здравето му.

В момента Фъргюсън се възстановява в своя дом в Уилмслоу, Чешир и се наслаждава на мачовете от Световното първенство в Русия.

„Фъргюсън отвсякъде избегна куршум. Той се чувства невероятно благодарен все още да е сред нас. Докторите му казаха, че чисто статистически той е невероятен късметлия, че е сред оцелелите в подобна ситуация”, коментира неназованият приближен до треньора.

„Всички негови близки го обграждат с внимание, а за фон се гледат мачове от Световното.”

Състоянието на великия мениджър обаче все така трябва да бъде следено внимателно. „Опасността все още не е отминала напълно, но всички се надяват силно, че скоро той ще оздравее напълно”, добавя източникът на „Дейли Мейл”.

Още по темата:

Моуриньо: Всички вярваме, че сър Алекс ще се възстанови напълно

Страхотни новини: Сър Алекс е напълно адекватен