Манчестър Юнайтед приключи инфарктно една от най-скъпите сделки за наем на футболист в историята, като ще плати шест милиона паунда на Монако за услугите на Радамел Фалкао до лятото.

Ако "червените дяволи" решат да купят Фалкао тогава, ще трябва да се бръкнат с още 46 милиона, или общо - да дадат 52 милиона паунда за колумбийската звезда, твърди Daily Mail. Заплатата на Фалкао на "Олд Трафърд" ще е по-малка, в сравнение с тази в Монако - от 345 000 на седмица, става "само" 280 000 паунда.

Манчестър Юнайтед се показа като кандидат за подписа на Фалкао в последния момент, след като нападателят направи страшен гаф с анонсирането в Twitter на свой трансфер в Реал Мадрид. Впоследствие до такъв не се стигна.

Колумбиецът все пак реши да напусне Монако, в посока Англия, и в понеделник следобед акостира в Манчестър. Вместо в Ман Сити, които се явяваха заинтригувани от него, Фалкао отиде в офисите на големия враг - Ман Юнайтед.

Нищо обаче не приключи дотук, и тепърва се разигра истинска сапунена опера. Манчестър Юнайтед настоя за пълни медицински тестове на контузеното коляно на нападателя, а няколко източника дори обявиха, че не е успял да ги премине успешно.

The Times първи обяви, че няма истина в тези твърдения, и сделката е почти завършена.

Междувременно, Юнайтед на няколко пъти поиска от Висшата лига отлагане на финалния срок за подаване на документацията по трансфера. Дълго след като всички останали бяха сложили точка на сделките, "червените дяволи" продължаваха да отлагат.

По принцип най-късният срок за окончателно приключване на всичко бе 2.00 българско време, при това след специално поискана отсрочка. Висшата лига обаче отпусна още два часа на Юнайтед, за да вземе колумбийската звезда.

В крайна сметка, точно в 3.30 часа българско време, Манчестър Юнайтед официално обяви, че Фалкао е играч на тима, и му връчи екипа.