Уейн Рууни почти 100% сигурно ще облече екипа на родния си клуб Евертън от лятото. С тази новина гърмят редица английски издания, като изкарват и причината за това решение на капитана на Манчестър Юнайтед. 

Напускането на "Олд Трафорд" е гарантирано, но мнозина се учудиха защо е предпочел "карамелите". А решението му е доста прозаично - просто защото Рууни иска да си гарантира, че ще участва на Мондиал 2018 в Русия. 

Освен Евертън, опциите пред него за трансфер са в Китай и САЩ. Но преминаване в някое от тези първенства веднага го вади от сметките на селекционера Гарет Саутгейт за форума следващото лято. И затова той е решил да се върне у дома в Ливърпул. 

Парите за него не са никакъв проблем и се е съгласил дори да намали наполовина досегашното си възнаграждение, за да се подвизава пак на "Гудисън парк". Сега в Юнайтед той печели по 300 хил. паунда на седмица, а в родния си дом ще взима по 150 хил. 

Очаква се договорът му с мърсисайдци да е за две или три години, а след изтичането му вече да се премести в някое от първенствата, в които се дават по-баснословни заплати дори и от Премиършип.