Бившият бранител на Англия и Манчестър Сити Дани Милс е далеч от мисълта, че бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън щеше да се съобразява с прищявките на френския полузащитник Пол Погба.

Юнайтед допусна шокираща загуба във втория кръг на Висшата лига от Брайтън с 2:3, след което френският халф на „червените дяволи” сподели, че кондицията на отбора срещу „чайките” е била слаба.

„Има доста полемики дали Погба ще остане в Юнайтед или ще си тръгне. Няма футболист, който да е по-голям от клуба. Също така не смятам, че има проблеми между Жозе Моуриньо и него. Защо иначе да го купуваш за толкова много пари, ако знаеш, че ще имаш проблем в даден момент с този играч”, сподели Милс пред Sky Sports.

„Погба е прекалено деен в социалните мрежи и си мисля, че това е големият проблем, който тормози Моуриньо. Ако беше Сър Алекс Фъргюсън начело на Манчестър Юнайтед, то Погба вече нямаше да бъде в отбора. Шотландецът действаше с размах спрямо подобен тип поведение. Помните ли Яп Стам, а после Рио Фърдинанд. Все сложни характери, които обаче даваха всичко от себе си, когато бяха на терена”, завърши Милс.

Сър Алекс позволи на Пол Погба да си тръгне през 2012 година от „Олд Трафорд”, за да премине в Ювентус. Четири години по-късно английският тим заплати 89 милиона паунда за него, за да го върне обратно в Англия.