Драмата около бъдещето на вратаря Давид де Хеа в Манчестър Юнайтед официално приключи. Испанският национал парафира нов 4-годишен контракт с „червените дяволи” и пресече всички спекулации.

Мадридчанинът носи екипа на манчестърци от 2011 година насам, когато премина от Атлетико Мадрид. С течение на времето той се превърна в неоспорим титуляр под рамката, макар че имаше момент, когато беше много близо до трансфер в Реал Мадрид (през лятото на 2015 година, когато наставник на тима беше Луис ван Гаал). Сега всичко между двете страни изглежда доста по-прозрачно и ясно с контракт, който ще изтече на 30 юни 2023 година. Според "Скай Спортс" споразумението ще направи Де Хеа най-скъпоплатеният вратар в света, тъй като седмичната му заплата ще бъде от порядъка на 350-375 хиляди паунда.

„Беше истинска привилегия да прекарам 8 години в този велик клуб и възможността да продължа кариерата си в Манчестър Юнайтед е невероятна чест”, заяви Де Хеа пред клубния сайт. „Откакто пристигнах тук, никога не съм си представял, че ще изиграя над 350 мача за този клуб. Сега бъдещето ми е уреден и всичко, което искам да сторя, е да помогна на този тим да постигне това, което вярвам, че е по силите ни, и отново да печелим трофеи заедно.”

„Като един от по-опитните играчи в състава, искам да подкрепя младите и да давам правилния пример, за да подпомагам развитието им, така че те да знаят какво значи да играеш тук. Все още чувствам, че имам още много да постигна в клуба и наистина вярвам, че Манчестър Юнайтед може да гради върху успешните традиции и да възнагради феновете ни за тяхната подкрепа. Аз съм отдаден на мисълта да продължа да се отплащам на феновете за цялата симпатия, която те ми показаха по време на добрите и лошите времена”, добави 28-годишния страж.

Де Хеа има 367 мача за Юнайтед, с който спечели титлата на Висшата лига (2012/2013), ФА КЪП (2015/2016), Купата на Лигата (2016/2017) и Лига Европа (2016/2017).