Отборът на Манчестър Юнайтед се класира за 4-ия кръг на турнира за Купата на Лигата в Англия, след като отстрани тима на Лутън Таун. „Червените дяволи се наложиха с 3:0 след попадения на Хуан Мата от дузпа през първата част и късни голове а Маркъс Рашфорд и Мейсън Грийнууд.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Първият шанс в мача се откри за футболистите на Манчестър Юнайетд в петата минута. Джеси Лингард комбинира добре с Хуан Мата, чийто удар обаче бе спасен от вратаря на домакините. Хари Магуайър също пробва късмета си няколко минути по-късно, но стреля в аут. Хуан Мата имаше нов отличен шанс в 14-ата минута, когато Лингард пусна пас в наказателното поле Ван де Беек хитро пропусна топката за испанеца, който стреля, но вратарят Шеа отново бе на мястото си и изби. Отговорът на домакините дойде чрез Дани Хилтън, който се озова на стрелкова позиция след добра контраатака, но изстрелът му по диагонала мина покрай вратата. 

В 26-ата минута футболистите на Лутън стигнаха до корнер, който бе изпълнен заучено. Топката бе пратена на далечната града, откъдето бе свалена към границата на наказателното поле, но последвалият удар бе крайно неточен.

След силните първи минути за тима на Манчестър Юнайтед, Лутън все пак изравни играта и започна да владее топката в по-големи периоди от срещата.

„Червените дяволи” все пак успяха да пречупят съпротивата на своя противник в края на първата част, когато гостите стигнаха до дузпа. Джордж Монсур събори Брандън Уилямс в наказателното поле, а реферът не се поколеба да отсъди наказателен удар. Хуан Мата стреля безкомпромисно и даде преднина на своите.

През втората част класата на Юнайтед си каза своята дума, особено след влизането в игра на Бруно Фернандеш, Мейсън Грийнууд и Маркъс Рашфорд.

Домакините имаха няколко отлични възможности, за да изравнят резултата при 1:0 в полза на гостите, но дебютантън Дийн Хендерсън показа завидни умения.

В крайна сметка гостите нанесоха своя удар в заключителните моменти на мача. Първо Рашфорд материализира много добра атака на своите в 88-ата минута, а Мейсън Грийнууд оформи крайния резултат след самостоятелна акация в продължението на срещата.  


ЛУТЪН – МАН ЮН 0:3

0:1 Мата 44' (д)

0:2 Рашфорд 88'

0:3 Грийнууд 90'

Лутън: Шеа, Киосо, Локйър, Брадли, Норингтън-Дейвис, Кларк, Тъниклайф, Монсур, Луалуа, Хилтън, Шини.

Манчестър Юн: Дийн Хендерсън, Уилямс, Магуайър, Баи, Уан-Бисака, Матич, Фред, Лингард, Ван де Беек, Мата, Игало