Звездата на ЛА Галакси Златан Ибрахимович отново изрази добрите си впечатления от работата си с Жозе Моуриньо в Интер. Той похвали мениджъра на Манчестър Юнайтед, който в момента изживява трудни дни на „Олд Трафорд”.

„Защо Моуриньо е специален? Първо, защото е победител – той има манталитета на победител. Той прави така, че да печели. Познава играта. Чете играта добре. Той манипулира, не играта, но умовете на своите собствени футболисти”, сподели Златан.

„Помня, когато той дойде в Интер за първи път, той направи така, че всеки футболист да даде по 200 процента от себе си – не заради отбора, не заради клуба, а заради него.”

„Според мен това го прави специален. Той не е класическият тип треньор. Помня, например, Фабио Капело. Капело беше твърд, дисциплиниращ и респектиращ. Моуриньо носи това, но има и нещо друго – характер. Моуриньо има различен характер, начинът, по който изразява себе си”, коментира още Ибрахимович.

„Червените дяволи” имат изключително труден старт. Тимът загуби три от осемте си двубоя във Висшата лига и отпадна от Карабао Къп от Дарби Каунти. Манчестър Юнайтед се намира на 8-о място във временното класиране на Англия.