Бившият играч на Манчестър Юнайтед – Златан Ибрахимович разкри, че е предложил да на английския гранд да играе без възнаграждение след пълното си възстановяване от контузията в коляното. Причината за това се крие в недоволството на самия нападател към собственото си ниво след претърпяната травма в коляното.

Към края на първия си сезон при „червените дяволи” Ибра пострада в полуфиналния мач от Лига Европа срещу Виляреал. Той трябваше да претърпи операция, след която положи максимални усилия и си заслужи нов 1-годишен договор. 36-годишният играч обаче така и не се върна към предишните стандарти – 28 гола в първата си кампания – през януари споразумението между него и Юнайтед бе прекратено по взаимно съгласие. Това позволи на Ибра да осъществи трансфер в Лос Анджелис Галакси.

„В моята ситуацията основното не беше да си имам договор и да получавам пари, всъщност беше тъкмо обратното. Казах на клуба, че не искам да получавам заплата, че могат да я задържат”, коментира Златан пред Би Би Си.

„Ментално може и да си готов, но коляното не беше. Когато уж бях готов, всъщност си повтарях, че още не съм стигнал предишното ниво. Те разполагаха със Златан преди контузията, след нея не бях готов отново да бъда Златан.”

„За много мачове попадах в групата, но казвах на треньора: „Виж, не съм готов. Не искам да те разочаровам”. Уважението, което имах към мениджъра и моите съотборници, не ми позволяваше да направя друго. Казвах да изберат някой друг, който може да свърши по-добра работа. Изправих се и го казах на глас, нищо  че съм Златан”, допълни Ибрахимович.

Още по темата:

Ибра отказал 100 млн. долара заради жълтите стотинки в Галакси

Ибра призова критиците на Погба да замълчат