Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че е бил принуден да ревизира първоначално поставената пред отбора цел за позиция в топ 4 на Висшата лига в края на календарната година.

Към момента „червените дяволи” заемат 7-ата позиция във временното класиране, намирайки се на цели 8 точки зад четвъртия Арсенал, който има 30 след изиграването на 14 кръга. Лидерът Манчестър Сити пък е далеч, далеч напред с 38 пункта („гражданите” дотук са изпуснали само 4 точки от възможните максимални 42).

В последните два кръга Юнайтед така и не успя да постигне победи, като завърши 0:0 у дома срещу Кристъл Палас, а после направи 2:2 навън срещу Саутхемптън. Утре именно четвъртият Арсенал пристига на „Олд Трафорд”, а потенциален неблагоприятен резултат може още повече да утежни положението на манчестърци.

„Преди мача срещу Кристъл Палас споделих какви са моите надежди и цели, искахме да бъдем в топ 4 до края на декември”, заяви португалецът. „Целта ни се промени, но в смисъла, че ще опитаме по най-добрия начин да намалим изоставането си и в същото време да бъдем много близо до тези позиции.”

„Смятам, че ситуацията засега е далеч от чудото, просто не трябва да ни преследва такъв малшанс с проблемите, които ни се случват. Имаме нужда някои футболисти да се представят по-добре, отколкото го правят в момента, да се представяме по-добре като колектив, но все още нямаме нужда от чудо.”

„Мога да се съглася, че седмото място от гледна точка на Манчестър Юнайтед е неприемливо предвид, макар и да взема предвид инвестициите на Евертън (6-и в подреждането, като има равни точки с Юнайтед – б.р.), които бяха феноменални.”

„Очевидно в техния отбор настъпи сериозно подобрение спрямо миналия сезон, но не мисля, че Евертън ще завърши сезона пред нас в класирането. Има шест отбора, които би трябвало да вземат първите 6 позиции. Сезон след сезон два от тези отбори завършват извън топ 4. Миналия сезон това бяха Арсенал и Челси, през тази година пак два от тези 6 тима ще бъдат извън челната четворка. Кой е най-добрият измежду шестте? Кой е отборът с повече потенциал, кой е този с по-малкия? Кой е този, който не се представя толкова добре? Това ще са въпросите и отговорите около челната шестица. В крайна сметка на финала тя ще се състои от 6-те отбора, за които всички знаят, че имат отговорност да завършат там”, добави Моуриньо.