Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо вярва, че в момента поставя основите за едно много по-успешно бъдеще пред клуба.

„Червените дяволи“ имат всички шансове да се преборят за място в топ 4 на класирането, а през настоящия сезон вече спечелиха Купата на Лигата, което не беше без значение за феновете. Юнайтед също така има реални шансове за триумф и в Лига Европа, където в полуфиналите ще се изправи срещу испанския Селта Виго.

Гол за 8,5 милиона паунда

Въпреки всичко Моуриньо отказва да издига трофеите като идея фикс и на този етап гледа по-далеч напред във времето. „Няма значение какво ще се случи по отношение на това дали ще спечелим или не. Винаги съм чувствал, че сезонът е много важен за мен, за отбора и за клуба“, каза португалецът.

Моу: Финалът в Лига Европа е по-важен за нас

„Бих казал, че този сезон ще е първата стъпка за следващите 5, 6 или 7 години. Това може да е първият сезон от едни добри години.“

Моуриньо връща обратно отхвърлен от Юнайтед

„А реалността е, че дори в първия от тези сезони ние вече спечелихме трофей и имаме шанс да постигнем още. Ако успеем да спечелим Лига Европа, мачът през август за Суперкупата на Европа срещу победителя в Шампионската лига ще е великолепен“, допълни Жозе.