Може и да не бе празникът, на който се надяваше в неделя… Въпреки загубата в градското дерби с Манчестър Сити Сити обаче, мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо отново може гордо да сочи с три пръста. Защото мачовете му във Висшата лига вече са три пъти по 100…

В хода на два периода начело на Челси и един на Юнайтед, португалецът стана 13-ият треньор, който достига 300 срещи в кариерата си в Премиършип.

Тук ще направим дисекция на неговите 300…

39 - Първите 50 от тези 300 срещи на Жозе донесоха 39 (!) победи. Това си остава най-успешният период на мениджър в историята на Премиършип.

189 – Моуриньо е постигнал най-много победи в първите си 300 мача със 189 успеха. Вторият най-успешен треньор в първите си 300 срещи във Висшата лига е Алекс Фъргюсън с 6 победи по-малко.

34 – Моуриньо има най-добрият дефанзивен актив в лигата в рамките на 300 мача. Отборите му в мачовете му са допуснали 34 гола по-малко, отколкото в първите 300 мача на втория в класацията - Арсен Венгер.

0 – Уулвърхемптън е единственият отбор, срещу който Жозе се е изправял във Висшата лига и не е постигал победа. В единствената си среща с "вълците" завърши наравно, 1-1. Той има стопроцентов актив срещу Уигън, Кардиф, КПР и Шефилд Юнайтед.

10 – Евертън е любимият му съперник. Моуриньо е нанасял 10 поражения на "карамелите" – повече, отколкото на всеки друг. Ливърпул, Уест Хям и Кристъл Палас са следващи с по девет загуби от него.

49 – Франк Лампард е футболистът, вкарал най-много голове за Моуриньо в елита. Настоящият мениджър на Дарби Каунти се разписа 49 пъти в шампионатни мачове под ръководството на португалеца.

20 – Откакто босът получи работата начело на Манчестър Юнайтед, т.е. от сезон 2016-17, никой не е вкарал повече голове за него във Висшата лига от 20-те на Ромелу Лукаку. Антони Марсиал има 19 след тази неделя.

17 – Най-много асистенции в мачовете му начело на Манчестър Юнайтед има Пол Погба, 17. Втори отново е Марсиал с 11.