Макар и да си тръгна малко през задния вход на "Олд Трафорд", Уейн Рууни записа името си със златни букви в историята на Манчестър Юнайтед. И няма как да е иначе, след като изпревари сър Боби Чарлтън, за да се превърне в най-добрия реализатор на "червените дяволи" в цялата им история. 

Моуриньо: Рууни сам поиска да си тръгне, не мога да го спирам

Но макар и легенда на този клуб, нападателят призна, че в сърцето му е имало място само за един отбор и това не е Юнайтед. Или поне грандът от Манчестър не е на първо място там, въпреки че игра за него 13 години. След като се завърна в родния си Евертън, Рууни призна, че сърцето му винаги е било "синьо". И приложи доказателство. 

Рууни: Вълнувам се, чувството е страхотно

"Сега вече мога да си призная. В последните 13 години спях с пижама на Евертън, но това не трябваше да се разчува. У дома, с децата ми, винаги съм бил с атрибути на родния си отбор", разкри Рууни при представянето си повторно със синия екип. 

Официално: Евертън обяви завръщането на Рууни

Всъщност, в социалната мрежа Туитър изтекоха снимки и на трите му момчета в различни периоди, в които те са облечени с екипи на "карамелите". А явно и гордият им баща ги е носил, докато обаче е стоял зад кадър.