Събота, 16.00 часа, малкото норвежко градче Кристиансунд е пусто. Улиците са празни, парковете са тихи, няма коли, рибарските лодки спят в пристанището.

И последните жители бързат за вкъщи или за най-близкия бар, за да гледат Оле Гунар Солскяер и поредния мач на Манчестър Юнайтед. Някои го познават, а други са наясно, че той е най-популярният човек, роден в този град.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед е израснал на това място, което наброява само 25 хиляди души, и е на два часа полет от Осло.

Солскяер = Билбо Бегинс от "Властелинът на пръстените"

Всеки е Кристиансунд има някаква връзка с него и семейството му. Сестра му е съседка на един, децата на друг учат с неговите деца.

По време на престоя си в Молде той щеше да се върне след работа и да помага в тренировките на клуба, където две от неговите три деца все още играят.

Подобаващо посрещане на Оле на „Олд Трафорд”

Въпреки че днес е господарят на „Олд Трафорд”, Оле Гунар Солскяер никога не е напускал родното си място, пише „Сън”. Винаги, когато се прибира у дома, има време за хората. Разговор в магазина, усмивка и поздрав на улицата – няма значение. Винаги дружелюбен. Младите искат автограф и селфи, той никога не отказва. Неговата скромност може би е ключът към успеха.

Ако все още не ви е ясно, кой е най-обичаният мениджър в тази част на света, попитайте най-верния привърженик на Ливърпул. Дори няма да се замисли – Оле Гунар Солскяер. Въпреки че със сигурност не иска той да вдигне трофея.