Манчестър Юн продължи с нестабилното си представяне във Висшата лига, като в 6-ия кръг на съумя да преодолее гостуващия му Уулвърхемптън, завършвайки 1:1.

И това се случи пред погледа на завърналия се на стадиона след заболяване легендарен бивш мениджър на тима Сър Алекс Фъргюсън.

15 снимки

След като щракна „вълчият капан“ за „червените дяволи“, грандът от „Олд Трафорд“ е пети в класирането с 10 точки, а Уулвърхемптън е само с точка по-малко на десетата позиция.

Мачът започна с добра възможност за гостите, при която обаче Раул Хименес не успя да затрудни Де Хеа.

В 18-ата минута обаче Юнайтед стигна пръв до попадението. Пол Погба подаде хубаво към Фред и той, без да се колебае, стреля право в ъгъла за 1:0.

В самия край на първото полувреме отново Фред се опита да разтресе мрежата зад Руи Патрисио от фаул, на вратарят на Уулвс спаси.

Полувремето приключи с гол преднина за „червените дяволи“, но тя бързо бе анулирана след почивката. В 53-ата минута Раул Хименес находчиво върна топката назад от пеналта към границата наказателното поле и оттам Жоао Моутиньо бе безпогрешен в удара си – 1:1.

В 72-ата минута португалският вратар на Ууулвърхемптън имаше ново ключово спасяване, като отрази удар с глава отблизо на Маруан Фелаини.

В 4-ата минута от добавеното време Уулвс дори имаше шанса да си тръгне от „Олд Трафорд“ с трите точки при блестяща контра, но и равенството 1:1 доказа, че този тим изобщо не е за подценяване.

Другите неделни резултати в 6-ия кръг:

Фулъм – Уотфорд 1:1

Бърнли – Борнемут 4:0

Кардиф – Манчестър Сити 0:5

Кристъл Палас – Нюкасъл 0:0

Лестър – Хъдърсфийлд 3:1

Ливърпул – Саутхемптън 3:0