Защитникът на Лестър Хари Магуайър подписа нов петгодишен договор с „лисиците”, като новият му контракт ще приключи през 2023 година.

Английският национален защитник бе в радара на водения от Жозе Моуриньо – Манчестър Юнайтед, но в неделя той парафира задълго с шампиона в Англия за 2015/2016 година.

Магуайър игра във всички 38 срещи за „сините” през миналия сезон, като бе и част от отбора на Англия за Мондиал 2018, който завърши на четвърто място. На Световното в Русия Магуайър се изяви в шест от седемте мача за „трите лъва”.

„Откакто съм в отбора на Лестър, то аз винаги съм твърдял, че той е най-добрият за мен. Той ми даде възможност да се проявя във Висшата лига на Англия и ми помогна да стигна до отбора на Англия, който игра на Мондиал. Благодарен съм му много. Задължен съм на клуба и гледам към бъдещето”, сподели Хари Магуайър пред клубната телевизия.

Хари Магуайър започна кариерата си в Шефийлд Юнайтед през 2011 година, където остана в следващите четири сезона преди да премине в Хъл Сити през 2014-а, но след изпадането на „тигрите” Магуайър акостира на „Кинг Пауър Стейдиъм”.