Преминаването на Алексис Санчес от Арсенал в Манчестър Юнайтед вече изглежда вече почти опечено. Последната въпросителна около тази сделка беше свързана с интереса на Манчестър Сити и дали "гражданите" щяха да преборят градския си съперник за подписа на чилиеца. 

В крайна сметка, "небесносините" са обявили официално на колегите си от Лондон, че се отказват от наддаването, а информацията беше разпространена от редица английски издания. Така всичко би трябвало да приключи скоро с преминаването му на "Олд Трафорд" в близките часове. 

Според някои информации от Острова, в наддаването в последния момент се е включил Челси, но това едва ли е истина. А за осъществяване на скорошна сделка се намекна и чрез изказването на мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо, който обяви, че е готов да се раздели с Хенрих Мхитарян, който е част от офертата към "артилеристите". 

Така в крайна сметка чилиецът ще поеме към Юнайтед срещу 35 млн. паунда плюс арменеца, а на "Олд Трафорд" ще получава феноменалните 400 хил. паунда на седмица. Всичко трябва да бъде официализирано във вторник.