Отборът на Манчестър Юнайтед разпиля с 6:0 третодивизионния Транмиър в двубой от 1/16-финалите на ФА Къп. "Червените дяволи" оформиха класически резултат само за 6 минути. Рекордната покупка Хари Магуайър, младокът Диого Дало и нежеланият Джеси Лингард се разписваха един след друг. В края на първата част името си сред голмайсторите записа и Фил Джоунс, а след него същото направи и Антони Марсиал. През втората част Мейсън Гринууд се справи успешно с удар от дузпа. 

Домакините започнаха напористо и диктуваха събитията, но откриващото попадение на рекордната покупка на "червените дяволи", Хари Магуайър, рано-рано посече надеждите им.  В 10-ата минута Юнайтед вече бе напред в резултата, след като Магуайър пое подаване на Виктор Линдельоф и без колебание изпрати топката право в горния ляв ъгъл на Скот Дейвис. 

Малко след откриващото попадение Диого Далот бе намерен непокрит в наказателното поле от Антони Марсиал и не сгреши с чудесен завършващ удар в долния десен ъгъл на вратата, удвоявайки "червената" преднина. 

В 16-ата минута Джеси Лингард оформи класическа преднина за "червените дяволи". Англичанинът пое топката от Хари Магуайър на границата на наказателното поле и запрати топката в мрежата с чудесен удар. 

В 41-ата минута и Фил Джоунс се разписа, след като Андреас Перейра центрира топката в наказателното поле от ъглов удар, а цащитникът бе оставен непокрит и забоде прецизен удар с глава в горния десен ъгъл на вратата. 

В края на първата част Антони Марсиал и Люк Шоу демонстрираха страхотно разбирателство един с друг и французинът се оказа на чиста позиция на границата на наказателното поле. Последва прекрасен удар в наказателното поле, с който Марсиал покачи за 5:0 в полза на "червените". 



Втората част започна, както приключи първата - с попадение на сметката на гостите. В 56-ата минута Скот Дейвис направи нещата още по-лоши за своя отбор, поваляйки свой съперник и принуди Лий Мейсън да отсъди дузпа за Манчестър Юнайтед. Мейсън Грийнууд се нагърби с изпълнението от бялата точка и успешно преодоля Скот Дейвис, изпращайки топката в празния ъгъл. 



Джеси Лингард си припомни голмайсторското чувство и бе жаден за нови попадения. В 76-ата минута англичанинът извърши бърз пробив в наказателното поле, след който нанесе страхотен удар, който обаче бе неточен и премина встрани от лявата греда. 

В 82-рата гостите изпуснаха най-чистото си положение. Ръшиън Хепбърн-Мърфи получи добро подаване, но плъзна топката на сантиметри от очертанията на вратата. 

Така, с помощта на всичките си футболисти, обявени за "слабаци", Юнайтед премина лесно през четвъртия кръг на ФА Къп и очаква следващия си противник.