На днешната дата преди една година Манчестър Юнайтед взе най-скъпоплатения си футболист в цялата история. И той се оказа може би най-голямата и скъпа трансферна грешка на бившия мениджър Жозе Моуриньо. 

Става въпрос за Алексис Санчес, за когото беше задействана схема за привличането му от Арсенал, включваща преминаването там на Хенрих Мхитарян. Чилиецът получава по 500 хил. паунда на седмица на "Олд Трафорд" и в момента няма друг играч дори в Премиършип, който да взима такива пари. 

Но приносът му към "червените дяволи" е ужасяващо незначителен. Дори вестник "Дейли Мейл" изчисли, че всяко едно негово попадение с червения екип е струвало по 6 млн. паунда  на клуба. Цялата сделка за подписа му се изчислява на 25 млн. паунда, а за това се е отблагодарил със скромните четири гола. 

Последният му гол за Юнайтед дойде през октомври при победата над Нюкасъл с 3:2. Това е и единственият му точен изстрел през тази кампания. В момента Санчес се възстановява от травма, но се очаква да дебютира под ръководството на Оле Гунар Солскяер срещу бившия си клуб Арсенал в петък в мача на двата тима от 4-ия кръг на ФА Къп.