Дойде време за английската класика: Ливърпул срещу Манчестър Юн. На Острова има много дербита, но мачът, който се очаква с най-голям интерес е именно между старите съперници.

Днес Мърсисайд е обхванат от треска – гостува големият съперник от „Олд Трафорд“. Мачът е от 14.30 ч. и ще можете да го гледате по DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY, както и да го следите в Gong.bg.

В този сблъсък две от най-атрактивните фигури са двамата мениджъри – Юрген Клоп на Ливърпул и Жозе Моуриньо на Юнайтед.

Моуриньо: Красиво е да играеш на „Анфийлд“

Предводителят на „червените дяволи“ Жозе Моуриньо бе изненадан, че журналистите говорят за гостуването на тима на „Анфийлд“ в негативен план: „Хората говорят, че там ще има голяма атмосфера, а излиза така, сякаш на нас това не ни харесва и че става дума за някакъв проблем. Напротив, точно това е, което искаме. Изненадан съм, че говорите негативно за това гостуване“, заяви португалецът.

Той ще бъде лишен от услугите на Маруан Фелаини, получил травма в коляното със своя национален тим Белгия. Той влезе в лазарета, където са още Майкъл Карик и Пол Погба. Затова пък Фил Джоунс и Ромелу Лукаку са на линия за сблъсъка.

Класически кадри от Ливърпул - Манчестър Юн

Юнайтед излиза срещу Ливърпул от втората позиция в класирането с 19 точки, като изостава от градския си съперник Сити само по голова разлика.

В лагера на „червените“ на линия са бразилците Филипе Коутиньо и Роберто Фирмино, които имаха ангажименти със своя национален отбор в световните квалификации. Юрген Клоп ще разчита на двамата, но няма да може да ползва контузения си бързак Садио Мане.

Юрген Клоп мечтаел за Юнайтед преди години

В това дерби от 8-ия кръг на Висшата лига Ливърпул встъпва от седмата позиция с 12 точки.

Но никога за мач Ливърпул – Юнайтед класирането не е било от особено важно. Тук главното е страстта. Така и ще бъде и в днес, в обедните часове на култовия „Анфийлд“.