Треньорът Маурисио Почетино си търси работа във Висшата лига, твърди бившият защитник на Тотнъм Ян Вертонген. Двамата бяха заедно в тима на „шпорите“ преди аржентинският специалист да бъде освободен миналия ноември заради незадоволителни резултати.

48-годишният Почетино отдавна е свързан с мениджърския пост в Манчестър Юнайтед. Въпреки че централният защитник на Бенфика Вертонген не споменава по име „червените дяволи“, критериите му за „голям отбор“ съвпадат идеално с Юнайтед.

„Мисля, че английската лига му подхожда много добре, тъй като той е мениджър, който дава приоритет на физическата подготовка. Мисля, че да водиш отбор от Висшата лига е може би най-доброто нещо, което може да направиш. Той винаги ще иска да води голям отбор, предполагам, така че в лигата и има само два или три отбора, които наистина може да бъдат разгледани като потенциална опция пред него“, сподели Вертонген.

„Няма да ги назовавам (отборите) от уважение към останалите мениджъри, но мисля, че това е към което той се стреми. Ако бях него, щях да бъда нетърпелив, защото той наистина обичаше работата си и иска да продължите с нея", допълни още белгиецът.

Вертонген напусна „шпорите" в края на миналия сезон, когато договорът му изтече и подписа с португалския Бенфика за три години.

Почетино пък остава фаворит на букмейкърите да замени Оле Гунар Солкяер начело на тима. Наскоро той беше свързан и с руския Зенит в Санкт Петербург, но Вертонген вярва, че той би предпочел да се върне в Англия.