Дългоочаквана новина ще погали ушите на феновете на „червените дяволи”. Сър Алекс Фъргюсън ще се завърне на „Олд Трафорд”, макар и само за един благотворителен мач.

Легендарният треньор отново ще влезе в своето любимо амплоа, да води футболисти, които са носили червения екип.

С двубоя ще се отбележи 20-годишнината от кампанията със спечелването на требъл от Манчестър Юнайтед. На 26 май легендите на клуба ще се изправят срещу звездите от близкото минало на Байерн Мюнхен в повторение за знаменитата победа в Шампионската лига от сезон 1998/99.

Мачът е насрочен за същата дата, на която преди 20 години „червените дяволи”, начело с шотландеца, триумфираха в онази велика нощ на „Камп Ноу” с 2:1.

Набраните средства от голямото събитие ще отидат за фондация „Манчестър Юнайтед”.

Сър Алекс Фъргюсън напусна мениджърския пост през 2013 година, въпреки че продължава да дава съветите си на директорите на клуба. Понякога влиза в ролята на съветник и на Оле Гунар Солскяер.

Самият сър Алекс Фъргюсън вече потрива ръце: „Очаквам с нетърпение този специален ден на „Олд Трафорд”. Ще бъде страхотно да видим някои познати лица и чудесна възможност да подкрепим фондацията на Манчестър Юнайтед.”

Все още се очаква да бъдат потвърдени имената на футболистите, които ще вземат участие.

Сър Алекс Фъргюсън беше на „Олд Трафорд” само преди няколко дни, във вторник вечерта, за да наблюдава отбора срещу Пари Сен Жермен в Шампионската лига (0:2).

Бекъм и Фъргюсън не успяха да вдъхновят Юнайтед