Рафаел Варан разкри кога е разбрал, че трябва да спре с футбола. Освен това французинът сподели повече около преминаването си в Комо и последния си сезон в Манчестър Юнайтед.

"Надявах се да продължа да играя, но когато получих първата контузия на 11 юли, разбрах, че всичко е приключило", казва Варан пред френския вестник "Екип".

"Знаех го, това не беше сериозен проблем, но фактът, че беше в лявото ми коляно, беше знак. Лявото ми коляно трябваше да компенсира дясното от 2013 г. насам и благодарение на това успях да намеря някакво равновесие. Така че, ако лявото коляно ви каже, че му е омръзнало да носи товара, трябва да го послушате. Тази контузия ме върна в спиралата, но този път балансът между жертвата и удоволствието липсваше."

Варан реши да прекрати кариерата си като играч, но настоява, че иска да бъде част от проекта Комо заедно с треньора Сеск Фабрегас. "Моето бъдеще ще бъде в Комо. Все още имам какво да дам на футбола. Търся креативност и свобода, а не роботизирани и винаги балансирани движения".

 "Треньорът, който ти оставя най-много свобода да се движиш и да твориш, е Карло Анчелоти, а не като новите поколения треньори. В началото на последния ми сезон в Манчестър Юнайтед казах, че бих искал да завърша кариерата си там и да продължа това приключение. Това не се случи и лятото беше много наситено със събития. Търсех нещо специално и го намерих в Комо. Приключих опита си в Манчестър Юнайтед с победа за купата, но вече знаех, че проектът на клуба не е за мен. Комо не беше икономически притегателен център, нито пък наистина екзотичен, но на човешко ниво всичко имаше смисъл", сподели още Варан.