Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал направи крайно интересно изказване по отношение временния наставник на английския гранд Оле Гунар Солскяер. Според холандеца, който наскоро обяви оттеглянето си от треньорството, всичките успехи на норвежеца се дължат на факта, че е наследил отбор, воден от Жозе Моуриньо.

Клубната легенда на „червените дяволи” пое поста през декември след уволнението на португалеца, който остави тима на 11 точки зад четвъртия в класирането Арсенал. Сега всички очакват Солскяер да получи работата за постоянно след 14 победи в 19-те си мача начело, включително и 3:0 над Пари Сен Жермен в 1/8-финалния реванш от Шампионската лига.

„Треньорът след мен (визира Жозе Моуриньо – б.р.) промени нещата към „паркиране на автобуса” и игра на контраатаки”, заяви Ван Гаал, който беше мениджър на Юнайтед в периода 2014-2016.

„Сега там е друг треньор, който също „паркира автобуса” и играе на контраатаки. Основната разлика между Моуриньо и Солскяер е, че Солскяер печели.”

„Начинът, по който Манчестър Юнайтед играе сега, няма нищо общо с този, който демонстрираше при сър Алекс Фъргюсън. Футболът му е дефанзивен, гради се около контраатаките.”

„Ако ви харесва, нека е така. Ако мислите, че е по-вълнуващ от моите скучни атаки (препратка към критиките, които получаваше по време на престоя си в Юнайтед – б.р.), окей. Но моята истина е друга.”

„Солскяер просто загуби два пъти (всъщност загубите са 3 – б.р.) и успява да побеждава. Много е важно Манчестър Юнайтед да се класира за Шампионската лига, както беше, когато аз бях мениджър.”

„Те също така могат и да спечелят Шампионската лига, защото играят в дефанзивна система и е много трудно да бъдат победени. Това – независимо дали ви харесва или не – е резултат от работата на Моуриньо.”

„В момента не съм част от отбора, но изглежда има промяна в атмосферата и тя изглежда е по-добра. Вярно е също така, че Солскяер промени позицията на Пол Погба и го постави в зона, където той има далеч по-голяма важност”, добави 67-годишният Ван Гаал.