Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал за пореден път разкритикува настоящия наставник на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер за дефанзивния според холандеца подход на колегата му.

Солскяер пое тима на пожар, но вече подписа постоянен тригодишен договор след добрия старт начело на клуба. И докато повечето специалисти и фенове са доволни от Солскяер, то Ван Гаал има доста по-различно мнение. А то е подсилено от петте загуби в последните седем двубоя на тима.

"Видях влиянието на Оле в началото, защото Юнайтед бяха девети в класирането, когато той пое, тимът не беше никакъв. Юнайтед играеше антифутбол, както го наричам аз, но не мисля, че Оле е толкова притеснен да паркира автобуса - той е подефанзивен, отколкото си мислите."

"Гледам отбора, защото винаги гледам стила на Юнайтед. Оле паркира буса срещу Арсенал. Направи същото срещу Тотнъм в първенството. И на моменти срещу Пари Сен Жермен и Барселона в Шампионска лига."

"Той играе срещу всички големи отбори така. Гледа се повече върху защитата отколкото за атаката. Всъщност го наричам паркиране на автобуса. Той паркира автобуса пред Давид де Хеа."

"Но ако Ман Юнайтед иска да е отново доминираща сила в Европа, а и в Англия, трябва да има различен игрови стил. Проблемът като чуждестранен мениджър е, че английската футболна култура е различна от тази в Германия и Испания. В тези държави работиш върху нещата в тренировките. В Англия всички се прави като играеш мачове. Стават по-здрави като играят много мачове. Това е култура, която не може да се промени лесно. Исках да променя нещата. но това се оказа много трудно."