Легендарният нидерландски нападател Марко ван Бастен нападна остро халфа на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беек. Европейският шампион заяви, че юношата на Аякс се е помислил за по-голям от клуба и е направил грешка, че е напуснал Нидерландия.

Миналото лято Ван де Беек премина в Манчестър Юнайтед от Аякс за сумата от 39 милиона евро, но оттогава изигра едва 16 двубоя за „червените дяволи“ във Висшата лига.

„Той показа страхотни качества в Аякс, но много от момчетата мислят, че са прекалено добри за отбора и вярват, че ще успеят в чужбина. За мен нидерландското първенство е на добро ниво. В отбор като Аякс всеки ти помага много, особено, когато си юноша на клуба и знаеш как се израства в подобен отбор. Много често виждаме играчи, които бързо си повярват и след това историята им в чужбина е по-различна. Ако искаш да отидеш в друг голям клуб, трябва да си сигурен, че ще се представиш по начин, който очакват от теб. Феновете на дадения клуб да знаят - „Той е един от нас и с него ще успеем“, заяви Ван Бастен пред ZiggoSport.