Манчестър Юнайтед се наложи с 1:0 над Тотнъм в дербито на старта на 10-я кръг в Премиършип и е еднолично на второто място в класирането.

Двата тима влязоха в двубоя с равни точки, но успехът, заслужен за "червените дяволи", вече ги раздели.

Серията на Юнайтед вече е 39 мача без загуба на "Олд Трафорд", а Жозе Моуриньо продължава да мачка Маурисио Почетино, като има само победи над него у дома.

Тежко време, засилващ се непрекъснато дъжд и доста кадрови проблеми в двата състава лишиха дербито от известен блясък, но пак битката си остана солидна.

Когато момчетата се карат за топката...

Най-доброто от английското дерби в снимки

Тотнъм няма вкаран гол, нито взета точка на "Олд Трафорд" вече три години, а сега без контузения Хари Кейн шансовете им още от началото клоняха към нулата.

Ман Юнайтед - Тотнъм

източник: Gulliver/GettyImages

Преди да е изминала втората минута Юнайтед организира първа опасна атака, но опитът на Лукаку да намери Маркъс Рашфърд бе спрян от Уго Лорис.

"Червените дяволи" показаха доста агресивен подход от старта, като владееха изцяло топката и бързо отнемаха малкото притежание на Тотнъм.

В 10-та минута отново Лукаку потърси Рашфорд след грешка на Лорис, но Ерик Дайър успя да се намеси в последния момент, преди младият нападател да отправи удар.

Чак към 20-та минута играчите на Тотнъм погледнаха към Де Хеа, отправиха няколко удара към испанския страж, но без изобщо да го затруднят.

В 28-та минута куриозна ситуация за малко да обърка сметките на Ман Юн, след като Фил Джоунс попречи на Де Хеа да улови топка в наказателното поле, но Сисоко не успя да засече топката след конфузната грешка.

Тотнъм заигра по-добре в края на полувремето, Ерик Дайър отправи коварен удар, но Де Хеа внимаваше.

След доста скромното откъм футболни качества първо полувреме, и второто не започна обещаващо. Тежкото време и ръмежът над Манчестър не допринасяха особено за него.

Чак в 54-та минута Ман Юнайтед направи първа опасна атака, но пък след три поредни опита, "червените дяволи" бяха на косъм да открият.

Първо Мхитарян финтира защитник и стреля, Лорис изпусна изненадващо топката, но Рашфорд не успя да засече. След това отново Рашфорд се оказа пред топката, като можеше да промуши кълбото от вратарското поле. Последва и шут на Ерера, но отново без резултат.

Ман Юнайтед - Тотнъм

източник: Gulliver/GettyImages

Маурисио Почетино отговори с две смени - Фернандо Йоренте и Муса Дембеле се появиха в 62-та минута.

Антонио Валенсия опита запазена марка мощен удар от разстояние, който не мина далеч от целта, но все пак не я намери. Десетина минути по-късно и Лукаку отправи силен диагонален шут от малък ъгъл, но не успя да изненада Лорис.

Най-чистата възможност за Тотнъм се откри в 77-та минута, след фантастично извеждащо подаване на Ериксен, но Деле Али не успя да засече от три метра срещу вратата на Ман Юн.

Две минути по-късно гредата спря Лукаку и неговия удар с глава.

Златната резерва Антони Марсиал се появи в игра в 70-та минута, а в 81-та успя да открие резултата. Лукаку свали с глава от далеч, двама Дайър и Вертонген не се ориентираха добре и Марсиал между тях овладя и шутира бързо в мрежата за 1:0.

Джеси Лингаард не се възползва от шанса да успокои и да подпечата победата, като излезе срещу Лорис, но бе настигнат от защитник и стреля над вратата.

Въпреки всичко, Тотнъм дори не прояви желание да напада накрая, за да търси изравняване, и така за пореден път си тръгна с наведена глава от "Олд Трафорд".