Тотнъм Хотспър разгроми Манчестър Юнайтед с 6:1 на „Олд Трафорд“ в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. Въпреки отличното начало на „червените дяволи“, които поведоха още в първата минута чрез Бруно Фернандеш от дузпа, от 31-ата минута насетне останаха с човек по-малко, тъй като Антони Марсиал получи директен червен картон заради удар без топка срещу Ерик Ламела. Това позволи на „шпорите“ да разгърнат нападателната си сила и още до почивката нанизаха 4 гола. През втората част гостите намалиха оборотите, но въпреки това добавиха 2 нови попадения.

Това е вторият случай в историята на Висшата лига, в който 20-кратният шампион на Англия изважда 6 пъти топката от вратата си. През есента на 2011 година Манчестър Сити постигна същия резултат, като впоследствие стана шампион.

С тази победа лондончани заявиха високите си амбиции в първенството и очакват с трепет завръщането на звездата си Гарет Бейл, който допълнително ще внесе мощ в офанзивата на отбора.


Още в 30-ата секунда Санчес фаулира в наказателното поле Марсиал, който бе изведен от Фернандеш и съдията посочи бялата точка. С отговорността се нагърби Бруно Фернандеш, който с хладнокръвно изпълнение прати топката в левия ъгъл на Лорис.

В 4-ата минута Погба не успя да изчисти напред с глава, което доведе до неразбория между Шоу, Магуайър и Баий, която позволи на Ндомбеле да се възползва и бързо изравни - 1:1

В седмата минута Кейн бе фаулиран около центъра на игрището. След като се изправи, капитанът бързо пусна отпката в игра и изведе Сон, който се пребори с Шоу и Баий, напредна мощно и с прецизен удар по диагонала разстреля Де Хеа за 2:1.

В 19-ата минута Шоу центрира от свободен удар, но отбраната на съперника изчисти.

6 минути след това Хюн Мин Сон бе изведен от Ламела сам срещу Де Хеа, но последното му докосване му изневери, тъй като си поведе твърде дълго топката, която стражът на домакините улови.

60 секунди по-късно Орие нахлу отдясно и шутира с левия крак, но испанският вратар на "червените дяволи" отново бе последна преграда.

Не бе изминала и минута, когато възпитаниците на Моуриньо стигнаха до корнер. Регилон стреля, но ударът му бе блокиран. Впоследствие играта бе спряна, защото Марсиал удари без топка Ламела в лицето, за което получи директен червен картон.

В 31-ата минута Хари Кейн нокаутира "червените дяволи". Девятката пресече подаване от противников бранител, тя бе продължена към Сон, който моментално намери свободния си капитан и той покачи на 3:1.

В 38-ата минута Орие подаде от дясното крило към Сон в пеналтерията, който прекара топката между краката на Де Хеа в близкия ъгъл за 4:1.

В продължението на първото полувреме Орие опита късмета си с изстрел по диагонала, но след рикошет се стигна до ъглов удар. Кейн се извиси над всички при центрирането, но опитът му бе неточен.

Втората част също започна вихрено. Серж Орие бе изведен на скорост от Хойберг в дясната част на нападението, влезе в наказателното поле и прониза Де Хеа за пети път.

В 54-ата минута Шоу изсипа топката в пеналтерията от свободен удар, Погба се извиси над всичко, но ударът му мина над очертанията.

В 71-ата минута Фред сгреши подаване в центъра, Сон овладя топката и изведе светкавично Кейн, който стреля в близкия ъгъл на Де Хеа, но испанският национал изби в корнер. След неговото изпълнение Али засече с глава, но високо над вратата.

7 минути по-късно Погба препъна Бен Дейвис в наказателното поле и Антъни Тейлър свири наказателен удар. Кейн се засили и простреля Де Хеа в десния ъгъл за 6:1.


Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Баий, Магуайър, Шоу, Матич (Мактомини' 45), Погба, Фернандеш (Фред' 45), Грийнууд (Ван де Беек' 68), Рашфорд, Марсиал.

Резерви: Хендерсън, Линдельов, Фред, Мактомини, Ван де Беек, Лингард, Мата.

Старши треньор: Оле Гунар Солскяер

 

Тотнъм: Лорис, Орие, Дайър, Санчес, Регилон, Хойберг, Сисоко, Ндомбеле (Али' 69), Ламела (Моура' 45), Сон, Кейн.

Резерви: Харт, Дохърти, Алдервейрелд, Дейвис, Уинкс, Али, Лукас.

Старши треньор: Жозе Моуриньо

 

Стадион: "Олд Трафорд"

Главен арбитър: Антъни Тейлър