Тотнъм разгроми с 3:0 като гост Манчестър Юнайтед в последния мач от третия кръг на английската Висша лига. Резултатът е донякъде нелогичен, с оглед представянето на „червените дяволи” в хода на срещата, но опитите на футболистите на Маурисио Почетино показаха брилянтен мерник, за да си осигурят успеха. Хари Кейн даде аванс за „шпорите” в 50-тата минута, а две по-късно Лукас Моура удвои резултата в Манчестър. Отново бразилецът бе точен в 84-ата минута, за да оформи крайният резултат срещу Манчестър Юнайтед. С успеха си Тотнъм стана четвъртият тим с пълен актив от точки (9) след трите кръга и е втори. Манчестър Юнайтед пък е на 13-о място с 13 пункта. Тотнъм не бе вкарвал гол на стадиона на "червените дяволи" от 2014 година, а също така е и първият столичен отбор, който си тръгва с успех от "Олд Трафорд", като последният път, в който е правил това нещо, то точно Тотнъм го прави.

По предварителни информации Жозе Моуриньо излезе в схема 4-3-2-1 срещу Тотнъм, но в хода на първото полувреме Юнайтед играеше с трима централни бранители в отбрана, единият от които бе Андер Ерера. По двата бека действаха Люк Шоу и Антонио Валенсия, докато вторият бе изнесен високо напред, помагайки на нападението на „червените дяволи”.

Маурисио Почетино пък стартира с класическото за Тотнъм 4-2-3-1, а атаката на лондончани бе водена от Хари Кейн. Деле Али, Кристиан Ериксен и Лукас Моура действаха зад гърба му.

Тотнъм влезе в мача, като отборът, който е допускал най-много загуби в ерата на Висшата лига, като гост на Манчестър Юнайтед, а домакините се възползваха от тази статистика и стартираха ударно срещата. Не бяха изминали и 20 секунди и Фред можеше да изведе отбора си напред, но ударът на бразилеца мина много близо до гредата на Юго Лорис.

В 16-тата минута Дани Роуз направи всичко възможно да подари гол на Юнайтед. Бранителят върна анемично към Лорис, но Лукаку стигна пръв до топката и подмина стража на Тотнъм. Белгиецът стреля по диагонала, но неточно към опразнената врата и гол за Юнайтед нямаше.

В 25-тата минута Неманя Матич сбърка сериозно пред наказателното си поле, а Деле Али отне. Английският плеймейкър имаше цялото време и възможност на земята да подаде към непокрития Хари Кейн, но вместо това Крис Смоулинг спря продължението на акцията.

Четири по-късно Фред стреля с левия крак от границата на наказателното поле, но ударът му мина встрани от вратата на Лорис.

В 34-ата минута Пол Погба стреля от средна дистанция, а Лорис трябваше да боксира, за да отърве Тотнъм от попадение. Малко по-късно Кристиан Ериксен стреля с левия крак, а ударът не представляваше трудност за стандартите на Давид Де Хеа.

Юнайтед стартира второто полувреме оттам, където приключи и първата част. Люк Шоу премина край Трипиър и видя Погба. Френският халф стреля от дистанция, а топката прелетя плашещо близо край левия страничен стълб на Лорис.

Нелогично, с оглед случващото се на терена, Тотнъм удари пръв в 50-тата минута. Киърън Трипиър достави центриране от ъглов удар към Хари Кейн, който бе „забравен” от Фил Джоунс и с параболичен изстрел наказа Де Хеа – 1:0 за Тотнъм. Това е първи гол на Кейн на „Олд Трафорд”, като английският стрелец.

113 секунди по-късно „шпорите” удвои своя актив след прелестна комбинация между Ериксен и Лукас Моура. Датският плеймейкър бе непокрит отляво и видя по превъзходен начин Моура между наредилите се бранители на Юнайтед. Бразислкото крило стреля мигновено и с хубав изстрел прати топката в десния ъгъл на Де Хеа – 2:0.

В 65-ата минута бранителят Виктор Линдельоф без малко не подари трето попадение за „шпорите”, след като повторени изпълнението на Дани Роуз през първото полувреме. Деле Али открадна топката и я бутна встрани на Де Хеа, но се засуети, стреляйки, а Де Хеа сложи ръка на пътя на топката.

Когато на Специалния му пеят, че ще бъде уволнен на сутринта

В 78-ата минута Лукаку напредна мощно и видя Лингард назад. Халфът стреля параболично, а топката премина над гредата.

Шест по-късно отбраната на Тотнъм изчисти високо топката и тя стигна в Хари Кейн. Нападателят видя Лукас Моура, който бе напред, а бразилецът се втурна на мощен спринт напред, задминавайки по детински начин Крис Смолинг. Моура се озова очи в очи с Де Хеа и безпроблемно прати топката за трети път във вратата му – 3:0 за Тотнъм, след което тимът се прибра с трите точки обратно в английската столица.

В следващия кръг Манчестър Юнайтед гостува на Бърнли, докато Тотнъм ще има визита на Уотфорд.

100 снимки