Голямата четворка за сезон 2018/19 в Англия вече е ясна. 99.9% са шансовете в Шампионската лига през следващата кампания да играят тимовете на Ливърпул, Манчестър Сити, Челси и Тотнъм. Отборът на Арсенал има само математически шансове да се изкачи по-нагоре от петото място, което сега заема с 67 точки. Само чудо би могло да изпрати „артилеристите” пред „шпорите”, които са със 70 пункта и имат 8 попадения предимство в головото съотношение.

За сметка на това битката за първото място е в разгара си. Още тази вечер ще стане ясно дали Ливърпул ще запази лидерската позиция, която зае, кръг преди края на шампионата, след успеха с 3:2 над Нюкасъл. Това може да се случи при грешна стъпка на Манчестър Сити при визитата на Лестър.

Победа или равенство за "лисиците", които са водени от бившия наставник на Ливърпул Брендън Роджърс, ще гарантират, че "червените" ще държат съдбата в собствените си ръце в неделя при домакинството на Уулвърхемптън. Любопитното е, че Лестър завърши 1:1 срещу Ливърпул като гост в края на януари и може да се окаже един от ключовите отбори в борбата за трофея.

Нюкасъл – Ливърпул 2:3

Ливърпул се моли за грешка на Сити срещу Лестър

Мо Салах - в добро състояние, но под въпрос за Барса

Клоп след победа №29: Мисля, че това е съдба

Челси – Уотфорд 3:0

Хъдърсфийлд – Манчестър Юнайтед 1:1

Арсенал – Брайтън 1:1

Борнемут – Тотнъм 1:0

Уест Хем – Саутхемптън 3:0

Уулвърхемптън – Фулъм 1:0

Кардиф – Крустъл Палас 2:3

Евертън – Бърнли 2:0

22.00 часа Манчестър Сити - Лестър