Манчестър Юнайтед записа четвърта победа от началото на 2018-та година, като се наложи без много да блести над Бърнли като гост, с 1:0.

"Червените дяволи" трепериха до последно, като останаха само с два точни удара към вратата, напълно достатъчни обаче за единия гол.

Юнайтед има 53 точки в актива си на второто място в Премиършип, докато за Бърнли негативната серия продължава и тимът е осми с 34 точки.

Ашли Йънг се завърна в игра за Ман Юнайтед, заемайки мястото на Люк Шоу, а очаквано, Мхитарян не бе в състава.

Джеймс Тарковски имаше първата възможност за Бърнли, но ударът му с глава не успя. Домакините играеха отлично и без притеснения срещу именития си съперник.

Юнайтед имаше претенции за дузпа в 29-та минута, когато Пол Погба искаше нарушение срещу себе си на Фил Бардзли, но такова не бе дадено от Майк Дийн.

Първото полувреме обаче не предложи никакви реални голови опасности, като Антони Марсиал изглеждаше потенциално най-острият играч на гостите. Голяма част от действията се развиваха в центъра на терена.

В 54-та минута все пак точно Марсиал изведе напред Ман Юнайтед, след като Ромелу Лукаку го изведе на отлична позиция в пеналта, и оттам французинът стреля мощно и технично над стража на Бърнли.

Греда в 57-та минута на Йохан Берг Гудмундсон спаси Юнайтед от изравняването почти веднага след гола.

Бърнли искаше и дузпа в 60-та минута, за игра с ръка на Крис Смолинг, но такава нямаше.

До края на двубоя всъщност домакините бяха по-дейният отбор, търсещ с много, но ограничени сили, изравняването.

Чак в самия край Марсиал можеше да се разпише пак, но пропусна да реши всичко.