Мениджърът на Манчестър Юнайтед – Ерик Тен Хаг, призна, че знае причината защо Маркъс Рашфорд все още не подновява договора си с „червените дяволи“. Все пак треньорът отказа да назове точната причина защо това е така, след като голмайсторът на отбора влиза в последния си сезон по договора и се очаква да поднови за нови пет години със заплата на стойност 300 хиляди паунда на седмица.

„Знам защо това е така, но не искам да говоря за самия процес. Нека го оставим да върви по естествен начин. Още веднъж ще кажа, това сега не е важно за мен и Раши“, каза нидерландският специалист.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

„За него приоритет сега е да вкара повече голове в този чудесен сезон за него. Самият отбор се наслаждава на добра кампания и целта ни е да се върнем в Шампионска лига. Целият фокус ни е там“, каза още той.

„Маркъс иска да остане при нас и ние искаме той да остане тук. Смятам, че „ще се срещнем“ по средата“, констатира още гологлавият наставник.

Досега през сезона Рашфорд има 29 гола във всички надпревари, а 18 от тях са във Висшата лига. Това спомогна на отбора да е на четвъртото място три мача преди края на футболната година.