Антони Марсиал получи контузия на бедрото миналата седмица и се изправя пред още един период извън игра. Той вече беше извън терена заради множество контузии, които получи през тази кампания, и не е играл цели 90 минути за Манчестър Юнайтед във Висшата лига от януари 2021 г. Марсиал ще пропусне предстоящата среща срещу Лийдс, която ще бъде 19-ият мач, в който той отсъства във всички състезания този сезон. Ерик тен Хаг признава, че ситуацията не е идеална, но настоя, че Марсиал прави всичко възможно, за да се върне в най-добрата си физическа форма.

"Всеки път в различни зони. В момента това е бедрото му. Той не винаги е на разположение, но виждам и другата страна, когато е на разположение. Марсиал никога не беше на 100 процента този сезон, но имаше голямо влияние всеки път, когато играеше, дори когато беше на 80, 85, 90 процента.

Така че ние правим всичко и Антони Марсиал прави всичко. Мисля, че той е играчът, който е прекарал най-много часове в "Карингтън" този сезон, за да се върне, за да се възстанови, наистина е толкова жалко за него, че е разочарован от тези травми. Той не винаги е на разположение, а ние искаме да бъде сред нашите опции, защото това ще подобри нашата игра", сподели Тен Хаг.

Беше съобщено, че Манчестър Юнайтед се стреми да освободи атакуващия футболист през лятото и ще се опита да го замени с качествен централен нападател. Настоящият договор на 27-годишния играч е до 2024 г. и не се очаква "червените дяволи" да активират опцията за удължаване на това споразумение с още една година.