В неделя следобед Манчестър Юнайтед гостува на Арсенал в едно от двете големи дербита на 21-ия кръг на Висшата лига. Мениджърът на “червените дяволи” се изказа доста ласкаво за “артилеристите”, които са и водач в класирането.

Нидерландецът все пак смята, че Манчестър Юнайтед има шанс за добър резултат, но за тази цел ще трябва да се представят на много високо ниво. Отсъствието на един от ключовите футболисти от началото на сезона - Каземиро също ще е проблем за 20-кратните шампиони на Англия, но въпреки това той има план за справянето и с този проблем.

“Очевидно е, че Арсенал е в много добра серия и смятам, че заслужават мястото, на което са. Те играят наистина добре, подредени са правилно, имат дух и манталитет на победител. Те се подобриха много спрямо първата половинна на сезона, но ние знаем какво трябва да направим. Вижда се, че това са отбор и треньор, които работят от много време заедно. 

Крилото на Манчестър Юнайтед Джейдън Санчо се завърна към тренировки с първия тим през тази седмица, след като първо бе пратен на тренировъчен лагер в Нидерландия, а впоследствие тренира индивидуално известно време, тъй като не бе в добро физическо и психическо състояние, твърдеше нидерландецът. Той продължава да смята, че Санчо има още стъпки, които трябва да предприеме, за да стигне до необходимото ниво, за да се завърне в състава на “червените дяволи”.

“Санчо прави следващата стъпка. Вярно е, че вече се завърна към тренировки с общата група, но това бе в последната сесия преди сблъсъка с Кристъл Палас. Ще трябва да продължава да надгражда. Ще продължим в тази посока в следващите дни, следващата седмица и така стъпка по стъпка,” заяви по повод крилото Тен Хаг.