Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг опита да намали еуфорията около тима след победата с 3:1 над Арсенал. Това бе четвърти пореден успех за "червените дяволи", като в миналия кръг те се наложиха и над големия си враг Ливърпул. Нидерландецът обаче смята, че отборът му е едва в началото на дълъг процес и все още не е на нивото на най-силните отбори в Англия.

"Това е само началото на процеса и още сме далеч от целта. Трябва да започнем да правим нещата по-добре от начина, по който ги правим в момента. Това е нещо като инвестиция за бъдещето. Има какво да подобряваме, ако искаме един ден да спечелим трофеи", смята Тен Хаг.

"Това е постепенен процес. Трябва всеки ден да поддържаме високите стандарти. Такива са моите изисквания като треньор, но вярвам, че и играчите ми имат същите високи изисквания към себе си. В състава имаме доста футболисти, които знаят как се печелят трофеи и трябва да донесат правилната нагласа в съблекалнята. Всеки ден трябва да даваме най-доброто от себе си", добави специалистът.

"Отборът показа характер. Арсенал игра добре, но и ние се защитавахме добре и в нито един момент не почувствах, че ще ни пречупят. Те владееха топката и се движеха добре с доста креативност в предни позиции. Но ние имаме чудесна защитна линия и се отбранявахме с целия отбор. има какво да подобряваме по отношение на пресата. Трябва да се научим как да държим съперника по-далеч от нашата врата. Трябва ни и повече спокойствие с топка в крака, за да диктуваме темпото на мачовете", сподели още нидерландецът.

Накрая той коментира представянето на Антони, който дебютира по брилянтен начин с гол.

"Мисля, че всички видяха каква заплаха представлява той. Притежава бързина и креативност, който са полезни качества в Премиър лийг. Смятам, че ни липсваше такъв играч на дясното крило. Джейдън Санчо и Маркъс Рашфорд могат да играят там, но те се чувстват по-комфортно отляво или в центъра на атаката. Сега имаме футболист, който е много силен по дясното крило, така че добавихме липсващото парче в пъзела", добави Тен Хаг.